Ondernemers Boonsweg en Reedijk in Heinenoord stemmen unaniem voor collectieve beveiliging

Geplaatst op 16-02-2015 om 00:15

Op 5 februari zijn zo'n 40 ondernemers van de Boonsweg en Reedijk in Heinenoord geinformeerd over de beveiliging op de bedrijventerreinen Boonsweg en Reedijk. Bert den Hartog (Securitas) heeft in opdracht van de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW) een security scan uitgevoerd op deze bedrijventerreinen. Hieruit volgden een aantal aanbevelingen om de veiligheid en de veiligheidsbeleving op beide terreinen te verbeteren.

Kenteken- en overzichtscamera's

Men is geinformeerd over de mogelijkheden van het plaatsen van kenteken- en overzichtscamera’s bij de toegang tot de Reedijk en Boonsweg en de koppeling van eigen beveiligingsbeelden aan het systeem van Securitas. Dit concept wordt door Securitas op veel bedrijventerreinen zeer succesvol toegepast, waarbij een significante daling van criminaliteit is te zien. Ook wordt in dit concept zeer nauw samengewerkt met gemeente en politie. 

Haalbaarheidsonderzoek

De aanwezigen stemden unaniem voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek voor dit concept en de bijbehorende kosten. Hiermee wordt medio maart gestart. Securitas bezoekt  alle ondernemers gevestigd aan de Boonsweg en de Reedijk. Bij voldoende deelnemers kan gestart worden met collectieve beveiliging.   

Samen sterk

Het motto van OHW is “samen sterk”. Dat geldt ook voor beveiliging. Als alle bedrijven op de beide bedrijventerreinen participeren kan gekomen worden tot goede en betaalbare collectieve beveiliging. Het is dus van groot belang dat zoveel mogelijk ondernemers hieraan meedoen.   

Ondernemers die niet aanwezig waren bij de informatiebijeenkomst, maar toch informatie over dit project willen of op de hoogte gehouden willen worden, kunnen contact opnemen met de OHW. Een e-mail aan secretariaat@o-hw.nl  volstaat.  

HW Veilig is een initiatief van Ondernemersvereniging Hoeksche Waard.  

Waar zijn wij gesitueerd

Bekijk in het groot Open in Google maps

Impressie